Victoria Nolen - psychologe

Meer dan een kwart van alle beveiligers heeft last van werkdruk- en stress. Het lukt ze niet altijd om voldoende van het werk te herstellen. Hoe stressbestendig ben jij? Pesten is een systematische vorm van psychische en/of fysieke mishandeling. Best heftig, dus! Laat het niet voortduren, maar pak het aan. Victoria Nolen legt uit wat je eraan kunt doen.

Psycholoog Victoria Nolen: ‘Wees een professional en zet de eerste stap’

“Je kunt er altijd iets aan doen. Maar het liefst wel zo vroeg mogelijk.” Victoria Nolen behandelt regelmatig beveiligers met stress- en burn out klachten in haar praktijk in Den Haag.

Bekijk de video over werkstress: Zo blijf je het de baas!
Bekijk de video over pesten: Zo krijg je er grip op! 

Je kunt stressklachten krijgen na een traumatische gebeurtenis, bijvoorbeeld na fysiek geweld, iets wat er enorm in kan hakken. Haar belangrijkste advies: “Zet zelf de eerste stap als je merkt dat het je teveel wordt”. Want: “Zo laat je zien dat je jezelf kent en je werk serieus neemt. Stel de grens en steek nooit je kop in het zand.”

Volgens Nolen komt het nogal eens voor dat mensen zich schamen voor hun klachten. Ik heb er maar even last van, het gaat wel weer over, zo dekken ze hun probleem toe. Maar houd jezelf niet voor de gek, waarschuwt de psycholoog.

Buikgevoel

“In het beste geval weten werkgever en werknemer elkaar relatief makkelijk te vinden. De werkgever heeft een ‘buikgevoel’ en de werknemer neemt het initiatief om het te melden. Alles begint met het bespreekbaar maken: de beveiliger die aangeeft ergens tegenaan te lopen en de werkgever die ruimte biedt om erover te praten. Uitval wil je te allen tijde voorkomen.”

Je hoort veel verhalen over werkstress en burn out. Waar komt dat vandaan?
“Je ziet dat de werkdruk toeneemt en dat mensen de lat steeds hoger leggen, voor zichzelf en voor anderen. Deze generatie wordt overspoeld door prikkels, wil hard werken, geld verdienen, maar loopt ook tegen perfectionisme aan. Loyaal willen zijn in een tijd dat alles moet kunnen. Mensen zijn altijd bereikbaar, het werk gaat thuis vaak door, de scheiding werk / privé is flinterdun.”

Sluipmoordenaar

Is overbelasting een sluipmoordenaar?
“Het sluipt er inderdaad in en gaat van kwaad tot erger. Totdat je lijf op een dag zegt: tot hier en niet verder. Wie met een burn out te maken heeft gehad, moet leren om de grens te kennen en te bewaken.

Je moet leren luisteren naar je eigen lijf en alerter worden wanneer je ja of nee zegt. In de beveiliging kunnen bijvoorbeeld de onregelmatige werktijden een struikelblok zijn, niet iedereen kan daarmee goed mee uit de voeten. Daar zijn oplossingen voor, een aangepast rooster of meer bureauwerk kan tijdelijk de druk van de ketel halen.”

Machocultuur

Kan het iedereen overkomen?
“Het hangt ervan af. De kern is luisteren naar je lichaam en je geest. Signalen daadwerkelijk serieus nemen. Je persoonlijkheid speelt ook een rol: nee zeggen kan een hele opgave zijn voor sommige mensen. De thuissituatie kan ook belastend zijn, altijd maar door blijven gaan terwijl je leidinggevende van niks weet. Die mensen zouden echt afgeremd moeten worden.”

Is het niet hartstikke moeilijk om zoiets op je werk te bespreken?
Alles is beter dan de deur achter je dicht te gooien en maar door te gaan. De bedrijfscultuur kan je helpen of het je juist bemoeilijken. Hoe open kun je overleggen met je leidinggevende, waarover praat je met je collega’s? In een machocultuur kunnen mensen zich als heel krachtig voordoen, maar hun persoonlijkheid kan heel anders in elkaar steken. Leer om erover te praten, ook als een stemmetje in je zegt: Ik moet het alleen kunnen of ik moet mij erover heen zetten. Leer je problemen preventief te tackelen.

Pispaal

Dat klinkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is?
Er speelt een hoop mee. Hoe je persoonlijkheid in elkaar steekt, in welke omgeving je werkt en leeft en ook de cultuur: vertrouw je je leidinggevende? Dat geldt ook voor pestgedrag. Daarvoor moet je bij een vertrouwenspersoon terecht kunnen. Het in een team bespreekbaar maken is best lastig, want je zult bang zijn dat het erger wordt. Toch moet je de grens stellen en eerlijk zijn. Het is niet meer dan normaal om aan je leidinggevende te melden: hier loop ik tegenaan en daar moeten we dus iets mee. Zie het als een meldplicht, anders loop je het risico dat je de pispaal blijft. Neem dus het initiatief en houd jezelf niet voor de gek.

 

Werkstress en pesten