William van Olst wint de V-factor 2020
Dennis Weening overhandigt William van Olst de prijs
Dennis Weening, William van Olst en juryvoorzitter Marianna Clarijs (v.l.n.r.)

Beveiligers zetten vak op de kaart  

TEAMLEIDER WILLIAM VAN OLST WINT V-FACTOR 2020

Teamleider William van Olst, werkzaam bij Trigion is de winnaar van de V-factor 2020. Volgens de vakjury is hij een echte teamspeler, creëert vertrouwen in de veiligheid van mens en object en geeft uitstekend leiding. ‘William is de ideale ambassadeur van de beveiligingsbranche,’ aldus juryvoorzitter Marianna Clarijs.

‘Denken in oplossingen, en niet in problemen. Voor mij is beveiliging echt een vak waarin ik mijn energie kwijt kan. Er is niks zo fijn als te zorgen dat een opdrachtgever het volste vertrouwen heeft in het beveiligingsteam dat hij inhuurt op de locatie. Samen met mijn topteam probeer ik dat gevoel over te brengen, daarnaast kunnen mijn medewerkers bij problemen altijd van mij op aan,’ aldus de winnaar.  

Bescheiden karakter
De vakjury beaamt dat. ‘Het feit dat zijn team hem heeft opgegeven, laat zien dat zijn team veel respect voor hem heeft en dat hij gewaardeerd wordt door de beveiligers die met hem samenwerken. Ondanks zijn bescheiden karakter komt hij heel zelfverzekerd over en straalt hij ervaring en rust uit.’ 

Hoogvliegers
William van Olst heeft zijn prijs, een iPad en een oorkonde, op 23 november 2020 ontvangen uit handen van tv-presentator Dennis Weening. Weening daagde de drie finalisten eerder uit om uit hun comfortzone te stappen tijdens een zogenaamde ‘skydive’. Marianna Clarijs, juryvoorzitter en algemeen secretaris van het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging: ‘Dit jaar zijn we zoek gegaan naar hoogvliegers. En dat zijn ze alle drie. Deze beveiligers onderkennen de diversiteit en verantwoordelijkheid van de functie en brengen die met verve in praktijk.’

Publieksprijs
De jury is bijzonder onder de indruk van de kwaliteit van deze drie beveiligers. Juryvoorzitter Marianna Clarijs: ‘Zij zijn boegbeelden van de beveiligingsbranche en verdienen alle lof.’ De andere finalisten zijn Monique Buijs, objectbeveiliger bij Securitas en Maikel Garssen, hoofdbeveiliger bij MAATbeveiliging. Laatstgenoemde kreeg de meeste stemmen op Facebook en sleept daarmee de publieksprijs in de wacht.

Vakjury
De vakjury van de V-factor 2020 bestaat uit Dennis van Eijk (beveiliger en winnaar van de V-factor 2015), Vincent Vreeken (Beveiligingnieuws.nl), Jacqueline Panneman (namens de werknemersorganisaties en in de dagelijkse praktijk beveiliger), Henriëtte Kassies (adviseur gezond en veilig werken bij het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging) en Stephan Kapma (hoofdredacteur).

De verkiezing Wie heeft de V-factor? is een initiatief van sociale partners in de beveiligingsbranche.

 

Bekijk hier de video's van de drie finalisten: 

- Maikel Garssen, hoofdbeveiliger bij MAATbeveiliging

- Monique Buijs, objectbeveiliger bij Securitas

- William van Olst, teamleider bij Trigion