Winnaar en finalisten V-factor 2017
Minister Blok met de winnaar, finalisten en een deel van de vakjury van de V-factor 2017
Melle Velema

Beveiligers zetten vak op de kaart

MELLE VELEMA WINT DE V-FACTOR 2017

 

Beveiliger Melle Velema, werkzaam bij Trigion is de winnaar van de V-factor 2017. Volgens de vakjury ziet hij het nut van het op peil houden van kennis, onderkent hij de risico’s in het dagelijks werk en weet ze ook te prioriteren. Na 16 dienstjaren is hij een inspirerend voorbeeld voor collegabeveiligers die al lang in het vak zitten, maar ook voor nieuwkomers. ‘Hij is de ideale ambassadeur van de beveiligingsbranche,’ aldus juryvoorzitter Marianna Clarijs. Sofiaan Chalati, centralist / observant bij G4S, heeft met de meeste stemmen op Facebook de publieksprijs in de wacht gesleept.

Melle Velema heeft zijn prijs, een iPad en een oorkonde, in ontvangst genomen tijdens de officiële start van de Week van de Veiligheid in Amsterdam. Marianna Clarijs, juryvoorzitter en algemeen secretaris van het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging: ‘Van de beveiliger wordt een professioneel en actief optreden verwacht, alert zijn alleen is niet voldoende. Met de V-factor zijn we op zoek gegaan naar beveiligers die hierin uitblinken. We laten zo het rolmodel zien: beveiligers die actief inspelen op hun omgeving, communicatief zijn en vertrouwen opwekken. Dit herkent de jury sterk in alle drie de finalisten. Daarnaast onderkennen deze beveiligers de diversiteit en verantwoordelijkheid van de functie en brengen die met verve in praktijk.’ De andere finalisten zijn Sofiaan Chalati, centralist / observant bij G4S en Esmée Marsman, mobiel surveillant bij NVD Beveiligingen.

Vakjury

De vakjury van de V-factor 2017 bestaat uit Dennis van Eijk (beveiliger en winnaar van de V-factor 2015), Vincent Vreeken (SecuMedia BV / Beveiligingnieuws.nl), Jacqueline Panneman (namens de werknemersorganisaties en in de dagelijkse praktijk beveiliger), Duco Hoep (secretaris SOBB) en Stephan Kapma (trainer).

De verkiezing Wie heeft de V-factor? is een initiatief van sociale partners in de beveiligingsbranche.

V-factor2017