Beveiligers zetten vak beter op de kaart 

Tommy Kerkhofs wint de V-factor 2016

Objectbeveiliger Tommy Kerkhofs van Safened Security is de winnaar van de V-factor 2016. Volgens de vakjury is hij scherp en oplettend, kan snel en effectief handelen en hecht hij aan sociale en communicatieve vaardigheden. Een complete beveiliger, aldus de jury, en hierdoor een ideale ambassadeur van de beveiligingsbranche.

Tommy Kerkhofs heeft zijn prijs, een iPad en een oorkonde, in ontvangst genomen tijdens een bijeenkomst bij Tilburg University. Juryvoorzitter Marianna Clarijs: “Van de beveiliger wordt een professioneel en actief optreden verwacht, alert zijn alleen is niet voldoende. Met de V-factor zijn we op zoek naar beveiligers die hierin uitblinken. We laten zo het rolmodel zien: beveiligers die actief inspelen op hun omgeving, communicatief zijn en vertrouwen opwekken. Dit herkent de jury sterk in alle vier de finalisten.” De andere finalisten zijn Chris Biever (NVD Beveiligingen), Glenn Kiburg (Securitas Nederland) en Jeffrey de Kok (Securitas Geldrop).

De winnaar is gekozen aan de hand van het oordeel van de vakjury. Tommy is zich bewust van de positie van de beveiliger in de maatschappij, hij denkt aan het up to date houden van zijn kennis en heeft oog zowel voor de werkgever als de klant. Hij begrijpt welke vaardigheden een proactieve beveiliger moet bezitten. Hij laat zien dat er meer bij komt kijken dan vanuit je stoel op een knopje drukken. Kunnen inschatten wat voor persoon voor je staat en daarop acteren. Hij oefent regelmatig en weet wat de procedures zijn waardoor hij rustig en effectief kan blijven handelen. Alles eraan doen om de risico's te beperken, vindt de jury een mooie uitspraak. De jury van de V-factor 2016 bestaat uit beveiliger Dennis van Eijk (winnaar V-factor 2015), Jacqueline Panneman (namens de werknemersorganisaties en in de dagelijkse praktijk beveiliger), Duco Hoep (secretaris SOBB) en Stephan Kapma (trainer / coach).  

De jury is vol lof over de finalisten. “Ze zijn alle vier echte ambassadeurs voor het beveiligingsvak. Zij onderkennen de diversiteit en verantwoordelijkheid van hun functie en brengen die met verve in praktijk. Elke finalist wil het vak beter op de kaart zetten en meer inhoud geven”, aldus het juryrapport.

De verkiezing Wie heeft de V-factor? is een initiatief van sociale partners in de beveiligingsbranche en vond voor de 4de keer plaats. 

 

Helaas is Tommy na een kort ziektebed in juli 2017 overleden. Wij herinneren hem als een professionele beveiliger die trots was op z'n vak en werkgever SAFENED Group.

 

V-factor 2016