Gerard van Manen winnaar V-factor 2013
De finalisten

Gerard van Manen wint V-factor 2013

Beveiliger Gerard van Manen (22) van Securitas is de winnaar van de V-factor 2013. Volgens de vakjury is hij ambitieus en streeft hij ernaar om het beveiligingsvak op een hoger niveau te brengen. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij zich bewust van zijn representatieve functie en zijn bijdrage aan een veilige leefomgeving voor iedereen. Zijn kennis en klantgerichtheid wil hij verder ontwikkelen, maar hij schroomt er niet voor om zichzelf hierbij in de spiegel te bekijken. Van Manen is hierdoor de ideale ambassadeur van de beveiligingsbranche. 

Gerard van Manen heeft zijn prijs, een iPad en een oorkonde, in ontvangst genomen tijdens de ASIS 2014 in Den Haag. Marianna Clarijs, woordvoerder van de campagne Veiligheid raakt iedereen: “Van de beveiliger wordt een professioneel en actief optreden verwacht, alert zijn alleen is niet voldoende. Met de V-factor zijn we op zoek gegaan naar beveiligers die hierin uitblinken. We laten zo het rolmodel zien: beveiligers die actief inspelen op hun omgeving, communicatief zijn en vertrouwen opwekken. Dit herkent de jury sterk in alle zes de finalisten.” De andere finalisten zijn William VeenstraMurat Esen (beide Trigion), Ben Schetters (Scorpions Security), Sil Eskes (CTSN B.V.) en Dirk Heermeyer (G4S). 

In de periode juli – december 2013 hebben zich op Facebook 41 beveiligers aangemeld. Op basis van zo’n 2.000 stemmen zijn zes beveiligers gekozen tot maandwinnaar. De winnaar is gekozen aan de hand van stemmen op Facebook en het oordeel van de vakjury. De jury van de V-factor bestaat uit Stephan Kapma (coach / trainer), Martin Langbroek (Territory Asset Protection Manager Continental Europe Shell International), Fred Panneman (beveiliger), Duco Hoep (secretaris SOBB) en Rob Hamberg (Beveiliging Nieuws).

De jury is vol lof over de finalisten. “Ze zijn alle zes echte ambassadeurs voor het beveiligingsvak. Zij onderkennen de diversiteit en verantwoordelijkheid van hun functie en brengen die met verve in praktijk. Elke finalist wil het vak beter op de kaart zetten en meer inhoud geven”, aldus het juryrapport.

  Geertje Hoekstra   Freek Stoop  

Freek Stoop

 
William Veenstra   Murat Esen    Sil Eskes   Gerard van Manen  

  Geertje Hoekstra      

 

 
Ben Schetters   Dirk Heermeyer          

V-factor 2013