Sil Eskes (52) winnaar V-factor november

'Als meisje van 3 wist ik het al'

'Beveiligen is niet één ding, elke dag is anders. Er gebeuren altijd wel onverwachte dingen. En soms kun je door snel reageren, problemen voorkomen. Dat maakt het vak zo leuk. Verschillende mensen vragen verschillende reacties. Ik bén gewoon een beveiliger.' 

Aan het woord is Sil Eskes, al ruim 15 jaar werkzaam in de beveiliging. 'Als meisje van drie jaar wilde ik politieagent worden. Helaas stuurde mijn moeder mij naar de huishoudschool, waardoor ik in eerste instantie ander werk heb gedaan. Maar uiteindelijk ben ik toch in de beveiliging terecht gekomen.' Een bewuste keuze waar Sil nooit spijt van heeft gehad. 'Ik ben geen vechter, ik los alles op met mijn mond. Met praten kun je zoveel bereiken. Praten én goed luisteren!' 

Naast haar beveiligingswerkzaamheden heeft Sil de wens om haar vakkennis en vaardigheden over te brengen aan aspirant-beveiligers. 'Mijn jarenlange praktijkervaring kan ik daarbij goed gebruiken.'

Sil vindt het een hele eer om als maandwinnaar de branche te mogen vertegenwoordigen. 'Het gaat zeker een mooie en leuke eindstrijd worden.” Collega’s, familie en vrienden, iedereen wordt geënthousiasmeerd om te gaan stemmen. 'Het belangrijkste is echter dat beveiligen als vak op de kaart wordt gezet. Het is veelzijdig, gevarieerd werk. Er wordt echt iets van je gevraagd. En je kunt er zoveel mee. Ik hoop dat we dat bereiken met de V-factor. Eigenlijk maakt het dan niet zoveel uit wie er wint.'  

Beveiliger:

  • Naam: Sil Eskes
  • Werkgever: CTSN B.V.
  • Wat voor beveiligingswerk doe je? Breed inzetbaar: objectbeveiliging, receptie- en baliewerkzaamheden
  • Hoe lang werkzaam in de beveiligingsbranche? Ruim 15 jaar

 

Sil Eskes (52) winnaar V-factor november 2013