Melle Velema
Esmee Marsman
Dennis van Eijk
Sofiaan Chalati

Het effect van de V-factor is groot. Door deel te nemen zet je jezelf als beveiliger én het vak op een podium. En dat valt op. Bij collega's, leidinggevenden, vrienden, familie en opdrachtgevers. De reacties zijn enthousiast, positief en geven je een enorme boost, aldus deelnemers aan de vorige verkiezingen. Dat gunnen we iedereen! Daarom organiseren de sociale partners ook dit jaar weer de V-factor.

Aanmelden voor de V-factor 2018 kan helaas niet meer. Op maandag 10 september maakt de vakjury de drie genomineerden bekend. Alle deelnemers ontvangen hierover persoonlijk bericht. De winnaar van de V-factor 2018 wordt bekendgemaakt tijdens de start van de Week van de Veiligheid op maandag 8 oktober in Den Haag.

 

Melle Velema (Trigion):

Het positieve gevoel gun ik iedereen

Wat heeft deelname aan de V-factor jou opgeleverd?

"Na de verkiezing heeft de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB) mij gevraagd of ik examinator wilde worden. Ik vind dat hartstikke leuk om naast m’n gewone beveiligingswerk te doen. Door deelname aan de V-factor val je op, zet je jezelf in de spotlight.

Ik had al een vast contract voordat ik me aanmeldde voor de V-factor, maar ik weet zeker dat ik er één had gekregen na mijn nominatie. Het feit dat ik de verkiezing heb gewonnen, heeft ook veel positieve publiciteit opgeleverd voor mijn werkgever. Daar zijn ze me dankbaar voor en dat laten ze blijken ook! Ik heb net de Middelbare Veiligheidsopleiding afgerond. Trigion zoekt nu actief naar andere functies binnen de organisatie, waar ik bijvoorbeeld werkplekinspecties of ongeval analyses kan uitvoeren. Het mes snijdt daardoor aan twee kanten."

Waarom moeten collega-beveiligers meedoen?

"Ik heb deelname ervaren als een schouderklopje. Het is echt leuk als je complimenten krijgt van je collega’s. Dat gevoel gun ik iedereen. Om de verkiezing dan ook nog te winnen, was helemaal te gek. Daar ben ik nog elke dag trots op, ik kan er echt van genieten."

Nog tips voor deelnemers?

"Realiseer je dat beveiligingswerk meer is dan jouw eigen werkplek. Verdiep je goed in de branche. Ik kreeg de vraag hoe zie jij jezelf over vijf jaar in de beveiligingsbranche. Zorg dat je ideeën hebt die relevant zijn voor alle beveiligers en een bijdrage kunnen leveren aan het vak."

 

Esmée Marsman (NVD Beveiligingen):

Je gaat dieper over je vak nadenken  

Wat heeft deelname aan de V-factor jou opgeleverd?

"Heel veel! Na de verkiezing ben ik door verschillende bedrijven benaderd met de vraag of ik bij ze wilde komen werken. Allemaal kansen, maar ik vind NVD een leuke club en ben dus lekker gebleven. Wel heb ik meteen een vast contract gekregen en word ik vaker op een ander object aan het werk gezet. Wat ook leuk is, is dat de video die van mij is gemaakt nu wordt ingezet tijdens informatiebijeenkomsten voor stagiaires en potentiële werknemers. En ik ga zelf ook naar scholen om voorlichting te geven."

Waarom moeten collega-beveiligers meedoen?

"Zie het als een grote kans. Het is niet alleen leuk voor je CV, maar je bent echt een ervaring rijker. Je leert er enorm veel van. Om bijvoorbeeld in de video uit te kunnen leggen wat je werk precies inhoudt, ga je dieper over je werk nadenken. Waarom is wat ik doe, zo belangrijk. Waardoor is het beveiligingswerk zo boeiend. En het levert een leuke naamsbekendheid op voor je werkgever."

Nog een tip voor deelnemers?

"Of het nu gaat om het beantwoorden van juryvragen of een video-opname, blijf vooral jezelf. Dan komt het persoonlijker over."  

 

Sofiaan Chalati (G4S):

Iets extra’s van jezelf laten zien

Wat heeft deelname jou opgeleverd?

"Zo ontzettend veel leuke reacties! Zowel op m’n werk als in de privésfeer. Dat had ik vooraf echt niet kunnen bedenken. Bijvoorbeeld vrienden die zeggen dat ze door het filmpje dat is gemaakt nu eindelijk weten wat voor werk ik doe. En ik heb promotie gemaakt en ben inmiddels teamleider geworden. Ik weet zeker dat mijn deelname daaraan heeft bijgedragen. Ik heb toch iets extra’s van mijzelf kunnen laten zien. Dat is ook opgemerkt door mijn werkgever."

Waarom moeten collega-beveiligers meedoen?

"Het allerleukste? Een camerateam over de vloer waardoor je de kans krijgt om te laten zien hoe bijzonder en leuk jouw werkplek is en hoe je in het vak staat."  

Nog tips voor deelnemers?

"Blijf jezelf, maak dingen niet mooier dan ze zijn. En ga ontspannen het traject in. Geniet vooral van wat je overkomt."

 

Dennis van Eijk (Safened Security):

Een boost voor je zelfvertrouwen

Wat heeft deelname aan de V-factor jou opgeleverd?

"Veel zelfvertrouwen. Die boost gaf me de energie om verder te gaan in het beveiligingsvak en de zin om door te leren. Ik ben bezig met niveau 3 en dat betekent dat ik teamleider kan worden. Dat levert dus ook mijn werkgever wat op. Na drie jaar (Dennis won de V-factor 2015) wordt er nog steeds over gepraat. Tijdens de kerstborrel of een bbq komen collega’s naar me toe met vragen over de V-factor. Het blijft leuk om over die ervaring te vertellen. Daarnaast ben ik gevraagd of ik in de jury wil plaatsnemen. Dat doe ik elk jaar met plezier."

Waarom moeten collega-beveiligers meedoen?

"Om dezelfde reden als dat het mij heeft opgeleverd, een boost voor je zelfvertrouwen. Ook al win je niet, het brengt je altijd een stap verder. Het geeft je een andere kijk op het vak."

Nog een tip voor deelnemers?

"Jezelf blijven en probeer je passie voor het beveiligingsvak over te brengen in jouw antwoorden op de vragen van de jury."

 

 

Actievoorwaarden V-factor 2018 

V-factor 2018